16.06.2017

Presentació del Bosc de Lem als mitjans

Aquesta setmana hem presentat el Bosc de Lem als mitjans de comunicació, en aquest article et fem 5 cèntims de com ha anat.


Una roda de premsa poc habitual


Per presentar el projecte als mitjans, vam decidir fer una roda de premsa diferent. De fet no es pot dir que fos exactament una roda de premsa...

Vam convocar els mitjans a l'escola Valldaura de la ciutat de Barcelona i els vam animar a participar a una sessió del Bosc de Lem amb els alumnes de 4t de primària.

W3Schools.com

Volíem que els periodistes veiessin com funciona el Bosc de Lem en directe i que poguessin veure qué té d'especial el projecte.


Una sessió del Bosc de Lem


Vam començar fent la sessió a l'aula en la qual vam visualitzar una animació en la qual es parlava del valor de la confiança.

Posteriorment vam propiciar una conversa d'aula en la qual els infants van participar activament compartint situacions i vivències en les quals han sentit molta confiança o poca confiança. Van fer aportacions molt interessants!

  • "Quan faig un examen de matemàtiques no em sento gaire confiada perquè a mi les matemàtiques em costen"
  • "Un dia em vaig llençar per una tirolina molt alta i em vaig notar molt poc confiat"
  • "A mi em fa molta vergonya parlar davant de gent, i un dia vaig haver de sortir a recollir un premi i em va costar molt"
 
Posteriorment vam respondre l'enquesta en la qual ens vam posar d'acord de seguida, ja que unànimement tots vam reconèixer que l'animació parlava del valor de la confiança.

En acabar vam baixar al pati on vam fer dos jocs cooperatius. En el primer joc els infants es van col·locar per parelles i un dels infants es va tapar els ulls amb un mocador. L'altre company acompanyava a l'infant agafat pel braç en un primer moment i posteriorment guiant amb el so.

Després van fer canvis i es va tapar els ulls l'altre membre de la parella.
En acabar aquesta activitat ens vam reunir en rotllana i vam parlar del que havíem sentit en realitzar l'activitat.

W3Schools.com


Tots vam estar d'acord que ens sentíem més segurs quan el company/a ens agafava del braç ja que ens sentíem més acompanyats.

Finalment vam fer una última activitat que va consistir en situar els infants formant una paret humana. Un dels alumnes havia de córrer amb els ulls tapats fins a tocar els companys. Aquesta activitat va fer riure molt als infants, ja que els alumnes que corrien amb els ulls tapats corrien d'una manera estranya i no gosaven avançar per por a xocar.

W3Schools.com

Quan ens vam reunir en rotllana per parlar-ne van fer aportacions molt interessants i es van adonar que quan no tens confiança el teu cos reacciona molt diferent.

Per acabar la sessió vam tornar a l'aula i ens vam puntuar la sessió. Com que ens havíem de valorar tots junts vam optar per fer votacions. Tots vam estar d'acord que havíem entès l'emoció treballada i per tant ens vam posar 5 estrelles, el màxim d'estrelles possibles.

Referent a la pregunta "Hem treballat bé" hi va haver alguns nens que van fer comentaris com:

  • "Ens havien dit que no ens acostéssim a l'escala i alguns nens es van acostar"
  • "Alguns nens feien beneiteries i feien córrer els nens que tenien els ulls tapats"
  • "Alguns nens feien el so dels animals molt forts i els altres nens no ens sentíem"

A partir d'aquestes aportacions tan interessants dels infants vam decidir que no ens podíem posar 5 estrelles perquè alguna cosa la podríem haver fet millor i vam acordar que ens posàvem 4 estrelles.





La reacció dels infants i dels mestres


Els infants van participar molt activament al llarg de la sessió i l'experiència va ser tot un èxit. Els nens i nenes de l'escola Valldaura s'ho van passar d'allò més bé i ja diuen que el volen fer servir el curs que ve.

Els mestres van participar i col·laborar al llarg de la sessió gaudint de l'experiència amb els infants.

Van valorar molt positivament tant el treball realitzat a l'aula com l'activitat duta a terme al pati.

Aviat ho anirem a provar en una altra escola. Ja t'anirem informant ;)

Salutacions dels amics del Bosc de Lem.


Copyright Llunna Edicions
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la Política de galetes